KANNANOTTO: Ex-muslimit vastustavat jyrkästi muslimivastaista rasismia sekä äärioikeistolaista ideologiaa

Otsikon väitteen pitäisi olla sanomattakin selvää. Ikäväksemme olemme kuitenkin huomanneet, että monet muslimivastaiset tahot kuvittelevat voivansa käyttää blogiamme sekä kokemuksiamme keppihevosena rasismilleen. Entisinä muslimeina me näytämme muslimeilta, meillä on musliminimet ja lisäksi meillä on muslimeja ystävinä, perheenjäseninä ja sukulaisina.  Viime vuosina julkisessa keskustelussa on nostettu esille itseään maahanmuuttokriittisiksi kutsuvien rasististen henkilöiden näkemyksiä. Kyseisillä henkilöillä on usein suhteettoman muslimivastainen katsantokanta. On hyvä huomioida että siltä osin kuin muslimit ovat konservatiivisia ei se liioin eroa esimerkiksi Yhdysvaltojen poliittisen uskonnollisen oikeiston käsityksistä. Valtaosa muslimeista on maltillisia – 1,6 miljardia muslimin sisälle mahtuu runsaasti moninaisuutta niin ajattelussa kuin uskonnonharjoittamisessakin.

Toissa päivänä valheellisen tiedon levittämisestä, rasismista sekä maahanmuuttovastaisuudesta tunnettu MV-Lehti anasti luvatta kirjoituksemme sivuilleen. MV-lehden perustaja Ilja Janitskin ei suostunut pyydettynäkään ottamaan kirjoitusta pois sivustolta, vaan syytti meitä taqiyasta ilmentäen muslimivastaista rasismiaan meitä kohtaan. Janitskin myös kertoo sähköpostiviestissään kuinka ”hän ei kysy lupaa Allahilta”  ilmentäen edelleen muslimivastaista rasismiaan, vaikka olemme kaikki ateisteja.  Myöskään kirjoituksen anastanut toimittaja ei suostunut ottamaan kirjoitusta pois sivustolta, kun häneen otettiin yhteyttä. MV-Lehti saa suuria rahamääriä ns. klikkituloista, joten onko oikein, että sivusto anastaa muiden kirjoituksia sanasta sanaan rikkoen tekijänoikeuksia ja tahkoten rahaa? Meistä tämä on paheksuttava teko.

Kuva 1. Ilja Janitksin sähköpostivastaus asialliseen pyyntöön poistaa tekstimme MV-lehden sivuilta. Janitskin solvaa viestissä meitä muslimivastaisin sanakääntein.

Kirjoituksestamme oli sivustolla tehty iltalehtimäisen huomiohakuinen boldaamalla sanoja sekä korostamalla lauseita ja lisäämällä omia huomionhakuisia kuvia sekä huomioita. MV-lehtimäiseen tapaan tekstin anastaja oli myös luonut virheellistä harhakuvaa, jonka mukaan kirjoittajan  oma kokemus olisi yleistettävissä kaikkien musliminaisten kokemukseksi. On monia musliminaisia, jotka valitsevat hijabin käytön, mitä olemme painottaneet blogissakin. Meistä on epäreilua, että Ilja Janitskin ”toimittajineen” yrittää roskasivustonsa avulla mustamaalata blogiamme, josta olemme pyrkineet tekemään vakavasti otettavan sekä kiihkottoman ympäristön, johon islamista luopuneen on helppo tulla saamaan vertaistukea. MV-lehden sivuilta saatu kuva meistä on hyvinkin virheellinen, sillä se antaa blogistamme hyvin kärjistyneen kuvan. Blogissamme olemme aina alleviivanneet islamin monimuotoisuutta ja muslimeiden yksilöllisiä eroja uskonnonharjoittamisessa.

Ahdasmielisyys sekä muslimeihin kohdistettu viha eivät ole sellaisia asioita, joita kokemuksillamme voisi validoida. Myöskään suvaitsemattomuuden lisääntyminen Suomessa ei ole positiivinen ilmiö. Joku voisi ajatella, että pitämällä blogiamme lietsomme muslimeihin kohdistuvaa vihaa tai ennakkoluuloja, mutta se ei tosiaankaan ole blogimme tarkoitus. Muslimit ovat yksilöitä, eivätkä he ole kollektiivisesti vastuussa toistensa teoista ja ajatuksista.

Advertisements

5 thoughts on “KANNANOTTO: Ex-muslimit vastustavat jyrkästi muslimivastaista rasismia sekä äärioikeistolaista ideologiaa

 1. Pingback: Huonot lakimiehet, vetelä poliisi vai mikä tässä maksaa? - Image-blogit

 2. Ilja Janitskinin kaikki toiminta perustuu aineiston varastamiseen. Hän ei tee tai tuota itse mitään.
  Väite — ettei hänen tarviitsisi pyytää lupaa median osa-alueen julkaisuun on täysin väärä.
  Janitskin varastaa esim. kuvia piittaamatta vähääkään siitä, että kuvan ottajalla on moraaliset oikeudet ja häneltä on kysyttävä ensin lupa varsinkin tilanteessa, jossa kuvassa oleva voi joutua halveksittavaan asemaan kuten janistkinin tuotteessa aina. Hän varasti häikäilemäättä islamin tuntija HämeenAnttilan alastonkuvan ja laittoi feikkiprofiilinsa solvaamaan professoria. Samalla hän todennäköisesti tuhosi kuvan ottaneen henkilön työt.
  Janitskin käyttää ns. sitaattioikeutta jatkuvasti väärin. Sitaatti ei koskaan saa korvata omaa aineistoa jos sitä ei ole. Kun Janitskin varastaa jutut ja kuvan — ei hänellä ole mitään ennen varkautta.
  Mies toimii rikollisesti, on rikollinen, eikä piittaa mitään toisista ihmisistä.
  Sellaisen kanssa keskustelu ym on turhaa. Hän on psykopaatti ja trauma-addikti eli nauttii sairaaloisesti siitä . että joku lloukkaa häntä.
  En osaa suositella mitä tehdä, koska poliisia ei kiinnosta mikään copyright kysymys. Luulen että on parasta unohtaa tämä ihmissaasta ja jatkaa elämää. Josain vaiheessa hän on Suomessa tuomiolla kuitenkin.

  Liked by 1 person

 3. Juurikin näin. Monenlaisten kokemusten ja eri näkökulmien, sekä faktapohjaisen keskustelun ja Mv-lehden vihanlietsonnalla on selvä ero.

  Liked by 1 person

Comments are closed.